Kormány-Zoo (férj)

2012.05.11. 10:51

A napokban kétszer is elkövettem azt a fatális tévedést, hogy a gyerekfektetés utáni szokásos esti tévékapcsolgatásomban az ATV nevű csatornára tévedtem. Bevallom van bennem valami perverz vágy, hogy időről időre szembesüljek az ATV "nagyágyúival": Kálmán Olgával, Drágabolgárúrral, Havas Henrikkel és még sorolhatnám. Olyankor úgy érzem, valami párhuzamos világba lépek, amely csak úgy magában létezik, de semmi köze nincsen a valósághoz, ahogyan a budapesti stúdió elidegenedett konzum-magányában ezek az emberek ki akarják találni, mi zajlik az országban.

Namármost két egymástól független műsorban is azon szörnyűlködtek fent nevezett médiaszemélyiségek, hogy milyen borzalmas dolog az, hogy újabban közteret  neveznek el Horthyról, sőt még - horribile dictu - szobrot is állítanak őkelmének.

Az egyik műsorban még "nagy kedvencem" a marxista Heller Ágnes is ott csücsült összeaszott fejével és versenyt károgott a többi nóném megmondóemberrel. Az, hogy ezek az emberek nem szívlelik a néhai kormányzót, számoma nem meglepetés, ugyanakkor egy mondat megütötte a fülemet, amit valamelyik nagytudású sziszegett lilába hajló fejjel:

"Hát ezek az emberek nem ismerik a történelmet?????"

Tetszik érteni ugye? Ott ülnek ezek az emberek és igyekeznek saját, mélységesen szubjektív és gyűlölködő véleményüket olyan színben feltüntetni, mintha az nem csupán egy vélemény lenne, hanem történelmi tényekkel alátámasztott, kőbe vésett axióma, amely maga az abszolút objektiív alapigazság.

Mindeközben a valóság az, hogy ezek az emberek - életkoruknál fogva - még a kádári idők történelemtanításán nevelkedtek, így sajnos kénytelen vagyok megállapítani: ők azok, akiknek fogalmuk sincsen a történelmi tényekről és realitásokról, és úgy egészében véve nem tudtak elszakadni a marxista történelemfelfogás "jótékony" doktrínáitól.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nézzünk tehát néhányat a balliberális (nevezzük inkább internacionalistának) oldal kedvenc jelszavaiból, melyeket Horthy bűnéül rónak fel:

1. zsidótörvények

2. az ország belerángatása a világháborúba és a doni katasztrófa

3. a zsidók deportálása

4. a hatalom átadása Szálasinak

Próbálom nagyon egyszerűen elmagyarázni, úgy hogy mindneki értse: A trianoni békediktátum következtében Magyarország végzetes kényszerpályán mozgott. A '20-as'-30-as években egészen egyszerűen nem volt olyan politikai erő, aki ne tűzte volna zászaljára a revizionizmust. Úgy is mondhatjuk nemzeti konszenzus volt abban, hogy az elcsatolt területeket előbb vagy utóbb vissza kell szereznünk. Ez két módon volt lehetséges: katonailag vagy tárgyalásos úton. Mi mindkettőt felhasználtuk a revízió érdekében, ám ezzel olyan szinten elköteleződtünk a náci Németország irányába, hogy előre látható volt az események végkifejlete.

Kész csoda, hogy a németek csak '44-ben szálltak meg bennünket és igen, kérem szépen Magyarország volt az utolsó olyan szövetséges vagy megszállt ország, amelyben deportálni kezdték a zsidókat.

Belegondolt már valaha valaki abba, hogy ha Horthy ellenáll a német hadigépezetnek milyen sorsra jutott volna országunk? Akkor bizony most a Horthyt fennhangon gyalázó pesti zsidó körök nem szidhatnák, hiszen nem maradt volna felmenőik közül életben senki. Úgyhogy én inkább azt tanácsolnám zsidó honfitársaimnak, hogy foglalják imába a kormányzó nevét, mert ha ő nincsen, akkor ma ők sincsenek.

És azon el tetszettek már gondolkodni, vajon miért nem volt Horthy vádlott a Nürnbergi Perben?

Hát azon, hogy az az édesapa, akinek idősebb fiát már merénylettel eltüntették a németek, a másikat pedig éppen órákkal előbb rabolja el túszként szőnyegbe csavarva Otto Skorzeny, tehetett-e mást mint, hogy átadta a hatalmat Szálasinak? Ki ne tette volna ugyanezt?

Horthy Miklós sorsa véleményem szerint egy igazi tragikus magyar sors, melyet a kényszerek és történelmi realitások mozgattak és tartottak ezen a tragikus pályán. De én most is azt mondom: meg kellett próbálni, mert sokkal többet ér csatában, kivont karddal elesni, mint meg sem próbálni a lehetetlent. Ha nem lettek volna ilyen emberek a magyar történelemben, akkor nem lett volna egri és nándorfehérvári diadal, Rákóczi szabadságharc, 1848-as forradalom, Zrínyi kirohanása, pozsonyi csata és "honfoglalás". Én jobb szeretem, ha a mi történelmünk ilyen emberekről szól, sem mint alakoskodó, taktikázó megalkuvó nímandokról.

Az ATV-s "sztároknak" pedig üzenem, hogy felejtsék el, amit az iskolában az agyukba préseltek 30-40 évvel ezelőtt történelemoktatás címén és próbálják meg az eseményeket és a történelmi személyiségeket összefüggések rendszerében, reálisan szemlélni.

A Kormányzó pedig hagy kapjon csak szobrot ott ahol úgy döntenek. Megérdemli.

A bejegyzés trackback címe:

https://gondolatpar.blog.hu/api/trackback/id/tr194502021

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása